Siskonmakkarasoppa
Anoppi tulossa kevään pihatalkoisiin. Mitä ruuaksi ?
No tietysti makkarasoppaa siskon tapaan.
Soppa on ryhmäruokaa ja lisäksi edullista, mutta sen voi saada myös maistuvaksi oikein höystettynä. Sopan keitto on helppoa, mutta muutamalla pienellä jujulla siitä tulee herkullista pienellä vaivalla. Kaiken A ja O on 'Risto's Total Kitchen Conceptin' huolellinen noudattaminen. Juuresten kuoriminen ja pilkkominen lomittuu saumattomasti keittiötilan siivoamiseen ja järjestykseen. Näin ruoka valmistuu siinä sivussa samalla, kun katat Pentikit pöytään, jotta anoppi voi ihailla kuinka tyttärellä on käynyt hyvä sauma. Oleellistahan on, että mitä tarpeita ikinä soppaan heitätkään, niiden pitää kypsyä yhdenaikaisesti.
No tietysti makkarasoppaa siskon tapaan.
Soppa on ryhmäruokaa ja lisäksi edullista, mutta sen voi saada myös maistuvaksi oikein höystettynä. Sopan keitto on helppoa, mutta muutamalla pienellä jujulla siitä tulee herkullista pienellä vaivalla. Kaiken A ja O on 'Risto's Total Kitchen Conceptin' huolellinen noudattaminen. Juuresten kuoriminen ja pilkkominen lomittuu saumattomasti keittiötilan siivoamiseen ja järjestykseen. Näin ruoka valmistuu siinä sivussa samalla, kun katat Pentikit pöytään, jotta anoppi voi ihailla kuinka tyttärellä on käynyt hyvä sauma. Oleellistahan on, että mitä tarpeita ikinä soppaan heitätkään, niiden pitää kypsyä yhdenaikaisesti.
Ainekset
Talkooporukalle tai ydinperheelle ainakin kahdeksi päiväksi.
- vettä puolilleen isoon kattilaan
- 1 kpl lihaliemikuutio
- 1 palsternakka
- 5 porkkanaa
- 1 chilipalko
- n. 20 maustepippuria
- 8 perunaa
- 1/2 bataattia
- 1 sipuli
- 500g (paketti) siskonmakkaraa
- kevätsipulia, purjosipulia tai vastaavaa vihreää
- 2 tl suolaa
- 2 tl timjamia
- limeä tai sitruunan mehua vähän
Valmistus
⌚ 60 min. tehokasta yhtäjaksoista toimintaa keittiön eri osa-alueilla.
- Lihaliemi kattilaan veden kera ja liesi päälle.
- Kuori ja pilko palsternakka ja porkkanat ja nakkaa ne veteen, joka juuri alkaakin kiehua.
- Hienonna chilipalko ja heitä sekaan maustepippureiden kanssa.
- Kuori ja pilko perunat. Tässä menee juuri sen verran aikaa, että voit ne lempata soppaan.
- Kuori ja pilko bataatti ja heitä perään. Siivoa välillä kuoret roskikseen työpöydältä.
- Kuori ja pilko sipuli, mutta älä hienonna sitä liian pieniksi. Siivoa roskat.
- Tässä välissä ehdit pyyhkiä ruokapöydän ja kattaa astiat.
- Pöyräyttele siskonmakkarat suolesta palluroiksi, joita heität soppaan.
- Lisää suola ja timjami ja pyöräytä soppaa kauhalla.
- Pilko kevätsipuli ja purjo ja heitä sopan pintaan.
- Nyt voit kattaa pöytään ruisleipää ja näkkäriä, voita ja juustoa.
- Purista sekaan vähän limeä tai sitruunan mehua.
- Vaiheesta 2. on nyt mennyt noin 25-30 minuuttia.
Nosta keitto keskelle pöytää ja kutsu porukat syömään. - Nosta ruokajuomat esiin.
Hyvin on keitto kelvannut. Huomaa koirankakkaa muistuttava kokeellinen makkara. |
Tarjoiluehdotus
Soppa juhlistaa arkista päivää. Parasta se on lauantaina iltapäivällä ulkoilun jälkeen. Ruokajuomaksi suositellaan mehua tai maitoa ja leipää pitää olla sopan kanssa tarjolla ja mieluiten tuoretta ruisleipää ja tietenkin näkkileipää voin ja juuston kera. Mitä enemmän syöjiä, sitä paremmalle soppa maistuu. Kruunaa kattaus vielä sillä, että aterian päätteeksi keräät astiat tiskikoneeseen ja siivoat pöydän samalla ilmoittaen, että hetken päästä tarjolla on esimerkiksi pannukakkua ja kahvia. Ensikertalaisena kannattaa varata pannarille aikaa tai valmistaa se ennen soppaa, mutta kokeneempi RTKC-kokki tekee sen sopankeiton ohessa, jolloin se paistuu uunissa ruokailun aikana valmistuen syötäväsi samalla kattauksella.
Kotimaisuus ✪✪✪✪✪
Vastinetta rahalle 💶 💶 💶
Vastinetta rahalle 💶 💶 💶
RTKC-uskottavuus 👍👍👍