Pannukakku
Pannukakku
Pannari sopii ateriaan kuin ateriaan. Parasta se on tietenkin sopparuuan perään kermavaahdolla ja hillolla höystettynä. Ja jos mitä sattuu jäämään yli sen voi vetää aamulla kahvin kera, jolloin töihin lähtöönkin tulee vähän enemmän glooriaa.Kivasti ruskettunut rapsakka pinta on onnistumisen merkki |
Pellilliseen pannaria tarvitaan reilu kilo taikinaa |
Klassikko
Valmistusaika: ⌚ 40 min. , mutta tulee siinä sopan keittelyn sivussa mukavasti.Ainekset
- 2-3 kananmunaa (itse tykkään että kolme on parempi)
- 8 dl maitoa (siis vajaa purkki)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (ei välttämätön)
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl hienoa sokeria (vähempikin riittää, etenkin jos on hyvää hilloa)
- 50 g voita
Valmistaminen
- Riko munat kulhoon ja sekoittele ne. Älä kuitenkaan vispaa tai vemppaa, vaan sekoita.
- Kaatele sekaan maito
- Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä pari minsaa ja sitten sekoittele muna-maidon kanssa.
- Sekoita loput ainekset joko ensin keskenään tai sitten vaan sinne sekaan.
- Jos taikina tuntuu jämäkältä, lisää vähän maitoa
- Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen ja jätä taikina "tekeytymään" siksi ajaksi.
- Uunin lämmettyä paista kunnes kivasti ruskettunut pinta.
Tarjoiluehdotus
Pannari on parhaimmillaan, kun se tarjotaan hieman jäähtyneenä (sen aikaa mitä menee vaikkapa sopparuuan syömisessä) jälkkärinä. Päälle sopii kermavaahto (kuvan tilanteessa sitä ei ollut käytettävissä) tai pakastimen perukoilta löytynyt puoliksi syöty kermajäätelön pehmeäksi sulatettu klimppi. Ehdoton etiketti vaatii kuitenkin että hillo laitetaan kerman tai jäden päälle ! Ei koskaan toisin päin, muista se ! Nautinto vain korostuu, kun käytät haarukkaa ja veistä. Kuten kaverini Jukka kerran sanoi: "Ei muuta kuin parta halki ja pannari jakoon !"
Mielialan kohottamiseen: ✪✪✪✪✪
Kenelle: 🚺🚹🚻
Kenelle: 🚺🚹🚻