Semi-Aasialainen possu vihanneksilla

Porsaanleikkeitä ja vihanneksia

Nyt ei taata eikä alleviivata ! Kun kotona on kaapissa lähinnä sattumanvaraisia viime viikolla ostettujen vihannesten jämiä ja jotain pitää keksiä kotimatkalla lähikaupassa piipahtamalla. Sieltä löytyy edullinen paketti porsaan ohutleikkeitä, joten näillä mennään. Possu on hyvää, mutta kaipaa aina kaverikseen jotain värikästä ja vaihtelevaa tai sitten hyvän kastikkeen. Mieluiten molemmat. Tämä ruoka on sovitelma sokeroidusta possusta ja jääkaapin sisällöstä. Kaikenlainen oman maun ja tilanteen mukainen muokkaaminen on tietysti suositeltavaa, joten let's go ! Näin sen itse tein.



Ainekset

  • 1 pkt porsaan ohutleikkeitä (n. 4-5 kpl) tai vastaavia
  • 1 kg erilaisia ja sattumanvaraisesti kaapista löytyviä vihanneksia
    • 3 porkkanaa
    • 2 perunaa
    • 2 punajuurta (raakaa)
    • 1 sipuli
    • 1/2 bataattia
    • 1/2 parsakaalia
  • chilipalko
  • tuoreita herkkusieniä
  • muutama valkosipulin kynsi
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 purkki dijon-sinappia tai jotain 3 rkl jotain vastaavaa
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 prk tamarindi -tahnaa 

Valmistus

⌚ 60 min.

Uunivihannekset

  1. Kuori ja pilko vihannekset.
    Pilko pienemmiksi paloiksi ne, jotka kypsyvät hitaammin (porkkanat, punajuuri)
    ja jätä nopeasti kypsyvät vähän isommiksi (peruna ja parsakaali). 
  2. Laita vihannekset paistovuokaan ja lorauta öljyä päälle.
    Kääntele vähän, että kostuvat pinnastaan.
  3. Lisää suola, ja hienonnettu chili sekä valkosipulin kynnet.
  4. Pilko sienet ja öljyä ne erillään ja jätä ne vielä erilleen vihanneksista

Marinadi possun leikkeille

  1. Sekoita sinappiin hieman oljyä, ehkä puolet sinapin määrästä
  2. Lisää fariinisokeri edellisten kanssa. Saa laittaa enemmänkin kuin ohjeessa.
  3. Lisää vähän suolaa ja rouhi sekaan maustepippuria
  4. Lisää tamarindi-sose
  5. Voitele porsaan leikkeet marinadilla molemmin puolin
  6. Lado leikkeet puolipeittävästi vuokaan ja kaatele loput marinadit päälle

Sitten vain puoleksi tunniksi uuniin


Paista 175 asteeseen lämmitetyssä uunissa varttitunti ja lisää herkkusienet vihannesvuokaan.
Jatka paistamista vielä ainakin varttitunti 150 asteessa, kunnes vihannekset vaikuttavat kypsiltä.

Tarjoiluehdotus

Tämän aterian somisteeksi voi laittaa vähän salaattia ja jotain perusvihanneksia. Kaikki leivänjämät käy ja ruokajuomista sopivin on maito, jos ei kotikaljaa ole saatavilla. Hanavesi on myös hyvä vaihtoehto, jos tuli roiskittua liikaa suolaa. 

Ainakin 85-prosenttisesti kasvisruokaa
Tällä kertaa marinadista tuli mukavan glaseeraantunut ja aika mausteinen. Ensi kerralla tietysti hieman erilainen, kun kaapissa on jotain muuta soosin jämää kuin tuo tamarindi. Jos lihat ovat paksuja, kannattaa marinadia tehdä riittävästi, että lihat eivät kuivu. Lisää marinadiin myös notkeuttavaa nestettä, jos tulee liian tönkköä.


Lähiruoka-arvosana:  ✪✪✪✪✪
Kenelle:   🚺🚻🚹