Paella kanasta
Paella eli pyttipannu
Kun jossain välimeren rannalla tongitaan ruokakomeroa, niin ruuaksi valikoituu kätevästi pyttipannu eli espanjankielellä Paella. Kunnon riisi pohjalle, jonka jälkeen pannulle voi lisätä melkein mitä vain. Koska meillä ei juurikaan luonnosta löydy simpukoita, katkarapuja tai muitakaan nilviäisiä tai äyriäisiä, ne voidaan korvata kotimaisemmilla vaihtoehdoilla. Chorizo -makkaran sijaan käy hyvinkin lenkkimakkaran kuivahtanut puolikas. Maustamalla mukavan makuista tästä saa. Paras väline paellan tekoon on wokkipannu, sillä tätä tehdessä siinä on kätevä kuullottaa ja sen jälkeen antaa muhia kannen alla.
Ainekset
- 400g broilerin suikaletta
- 1 chilipalko
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 5 kpl valkosipulin kynsiä
- 1 punasipuli
- öljyä,
- soijakastiketta
- currya
- 3 dl risottoriisiä
- appelsiini, mandariinejä tai appelsiinimehua lasillinen
- 1 pussi pakastepapuja tai herne-maissi-paprika pussi
Valmistus
⌚ 60 min.
- Pilko porkkanat ohuiksi tulitikun tapaisiksi tikuiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli
- Kuumenna wokki, lorauta öljyä pintaan ja kuullota ne.
- Siirrä kuullotetut syrjään, huuuhtele wokki ja laita uudelleen kuumenemaan
- Hienonna chili ja heitä se broilerinsuikaleiden kanssa paistumaan wokille
- Lisää mausteet, suola, curry ja loraus soijaa, kun kananpalat ruskistuneet.
- Siirrä kananpalat syrjään odottamaan ja huuhtele wokki ja uudelleen.
- Kuumenna wokki, lisää loraus öljyä ja heitä riisit perään.
- Kuullota riisejä hetki kunnes näyttää, että ne alkavat kuivua tai tummentuvat
- Lisää appelsiinin palat, mandariinit tai mehu ja anna kiehahtaa.
- Lisää noin 2 dl vettä tai kunnes riisit ovat kokonaan nesteen peitossa.
- Keitä hetki noin vitosella ja lisää äsken syrjään laittamasi vihannekset
- Lisää pilkottu punasipuli
- Lisää pakastevihannekset päälle
- Lisää kanan suikaleet. Laita kansi päälle.
- Anna muhia vielä 15-20 minuuttia, mutta katso, että ei kuivu.
- Lisää desilitra kerrallaan vettä tarvittaessa.
Tarjoiluehdotus
Nautitaan laajalta lautaselta. Ei kaipaa mitään salatteja, mutta oliivit on aina paikallaan. Ruokajuomaksi tässä tapauksessa välimeren seudulta kotoisin olevaan punaviintä, jolloin parisuhdevaikutus maksimoituu. Myös muut punaviinit, jopa kyykkyviini, käyvät hyvin, mutta parisuhteen kannalta ne eivät ole paras valinta paitsi jos ne tarjoillaan asianmukaisista laseista "talon viininä". Suomessa kun kuitenkin ollaan niin näkkileipä on aina järkivalinta; haarukka oikeaan käteen ja näkkäri vasempaan, niin ei tarvitse veistä tiskata.
Majoneesia ja shirachaa yhtä pitkät viivat |
Välimerellisyys ✪✪✪✪✪ (5/5)
Parisuhdevaikutus 🚻 (sopii pariskunnille)